Waarom mobiel?

Waarom vinden wij het zo belangrijk om bij het houden van kippen, deze regelmatig te verplaatsen?

Enkele belangrijke voordelen:

  1. Gezonder en gevarieerder dieet: Door je kippen regelmatig te verplaatsen naar nieuwe gebieden, hebben ze toegang tot verse weides met een overvloed aan insecten, planten en gras. Dit zorgt voor een gevarieerd en uitgebalanceerd dieet, wat resulteert in gezondere kippen en beter smakende eieren.
  2. Voorkomen van overbegrazing: Door je kippen regelmatig te verplaatsen, voorkom je dat ze een specifiek gebied kaalgrazen. Dit helpt bij het behoud van gezond gras en voorkomt overbelasting van het land, waardoor het gras de kans krijgt om te herstellen.
  3. Natuurlijke ongediertebestrijding: Kippen zijn uitstekende ongediertebestrijders. Wanneer ze worden verplaatst naar nieuwe gebieden, kunnen ze helpen bij het verminderen van insectenplagen, zoals muggen, vliegen en teken. Dit zorgt voor een natuurlijke en milieuvriendelijke ongediertebestrijding op je terrein.
  4. Bodemgezondheid en bemesting: Door het verplaatsen van je kippen wordt hun mest gelijkmatig verdeeld over verschillende gebieden. Dit draagt bij aan een betere bodemgezondheid en voedt de bodem met natuurlijke voedingsstoffen. Je kunt de mest ook gebruiken als waardevolle bemesting voor je tuin of moestuin.
  5. Verhoogde natuurlijke gedragingen: Het verplaatsen van kippen geeft ze de mogelijkheid om hun natuurlijke gedragingen uit te oefenen, zoals scharrelen, pikken en stofbaden nemen. Dit draagt bij aan het welzijn van de kippen en verbetert hun algehele levenskwaliteit.

Door je kippen regelmatig te verplaatsen, profiteren zowel de kippen als het land waarop ze worden gehouden van deze voordelen. Het resulteert in gezondere kippen, betere eieren en een duurzame benadering van pluimveehouderij.

Eenvoudig!

Makkelijk te verplaatsen.

Duurzaam materiaal

De wagen is van duurzaam hout. 

Handmade!

In eigen productie gemaakt.

CONTACT

Amerongerwetering 13
Langbroek

Email: info@kipgoed.nl

Phone: 06-22046803

Kvk: 80272647

Btw: NL861614525B01

Iban: NL09 TRIO 0320 0552 56