KIPGOED
DA'S EEN EITJE!

KIPGOED

Duurzaam, zelfvoorzienend kippenhotel op twee wielen, gemakkelijk te onderhouden en diervriendelijk. En de eitjes... die zijn meteen bij jou op de juiste plek!

Bij KipGoed staan duurzaamheid en diervriendelijkheid centraal. Een van de uitgangspunten is dat de eieren direct op de plaats van bestemming zijn; om te serveren in je restaurant of hotel, voor directe verkoop, te verdelen onder je medewerkers, je buurt of school. Of voor elk ander leuk ei-idee....!

Het mobiele landgoed 'KipGoed' is ontwikkeld voor maximaal 60 kippen, het aantal waarbij kippen elkaar nog herkennen en er daardoor nauwelijks ‘pikgedrag’ ontstaat. De kippen scharrelen heerlijk buiten op zoek naar de lekkerste zaadjes en insecten.

Je wisselt regelmatig eenvoudig van plek waardoor de grond niet belast wordt. De kippen worden bijgevoerd met een speciaal ontwikkeld volledig circulair voer, een korrel gemaakt uit reststromen van voedingsmiddelen. 

De kippen laat je bovendien naast het natuurlijke gedrag ook hun natuurlijke ontwikkeling doormaken. Je accepteert de periode van ‘rui’ en je geeft de kippen daarmee een langer en gelukkig leven. En de allerlekkerste eitjes… die zijn meteen bij jou op de juiste plek!

Start eenvoudig!

Start je eigen locatie en lease een KipGoed.
Voor een vast maandbedrag
geniet jij dagelijks van de lekkerste verse eieren!

Circulair voer

De kippen worden gevoerd met speciaal ontwikkeld duurzaam circulair voer, krijgen water en energie van de natuur!

Dier- en mensvriendelijk

KipGoed is gemaakt op de natuurlijke behoefte van de kip en het gemak voor de boer!

HET MOBIELE KIPGOED

Het KipGoed is zo gemaakt dat deze bijna geheel zelfvoorzienend is. Het regenwater wordt opgevangen als drinkwater. Een zonnepaneel zorgt voor spanning op de accu’s zodat het schrikdraad en de verlichting functioneren. Een automatisch luikje zorgt ervoor dat de kippen ’s nachts veilig zitten en ’s ochtends bij de eerste zonnestralen kunnen gaan scharrelen. Het speciaal ontwikkelde circulaire voer is aanwezig in de silo waarvan de kippen naar behoefte kunnen eten. De eieren raap je eenvoudig aan de buitenzijde uit de legnesten. De mest valt apart en kan worden gebruikt voor de tuin.  En uiteraard hoort een landgoed ook mooi te zijn!

KIPGOED OP JOUW LOCATIE?

We bieden de mogelijkheid om een KipGoed aan te schaffen, maar ook de mogelijkheid voor een volledig verzorgde huur mogelijkheid. Je start dan eenvoudig je eigen KipGoed, waarin wij zoveel mogelijk ondersteunen.

Wij zorgen voor:
- het 'KipGoed' incl. alle inventaris
- 60 prachtige kippen
- het speciaal ontwikkelde circulaire voer
- advies indien nodig van dierenarts (pluimvee specialist) en controle (o.a. Salmonella)
- plaatsing, instructie en grote schoonmaak/onderhoud

Interesse?
Stuur een mail met uw gegevens naar info@kipgoed en wij nemen contact met u op. We denken graag mee om te kijken wat de best passende oplossing voor je is en doen dan graag een bijbehorend voorstel. 

REFERENTIES

Eko-logisch

De lekkerste groenten zonder kunstmest en bestrijdingsmiddelen. Op de vruchtbare veengrond geeft Eko-Logisch de groente volop tijd om te volgroeien. Dat zorgt voor meer smaak en dat proef je!
biologisch-dynamisch gecertificeerd.

Osdorp

Een plek van ontmoeting en inspiratie waar samen met de buurt wordt gewerkt aan een groen en gezond Osdorp; met voedsel als centrale focus. 

CONTACT

Amerongerwetering 13
Langbroek

Email:  info@kipgoed.nl

Phone: 06-22046803

Kvk: 80272647

Btw: NL861614525B01

Iban: NL09 TRIO 0320 0552 56