Het verzorgen van kippen biedt verschillende voordelen voor kinderen. Hier zijn enkele redenen waarom het verzorgen van kippen belangrijk kan zijn voor kinderen:

 • Verantwoordelijkheid en zorgzaamheid: Het zorgen voor kippen geeft kinderen de kans om verantwoordelijkheid te nemen voor de zorg van een levend wezen. Ze leren het belang van consistentie, het nakomen van taken en het begrijpen van de behoeften van anderen. Dit bevordert een gevoel van zorgzaamheid en verantwoordelijkheid.
 • Educatieve ervaring: Kippen bieden een levendige en interactieve leeromgeving voor kinderen. Ze kunnen leren over het leven cyclus van kippen, van het uitkomen van eieren tot het opgroeien van kuikens tot volwassenheid. Kinderen kunnen ook leren over voeding, gezondheid en het gedrag van kippen.
 • Natuurverbinding: Het verzorgen van kippen moedigt kinderen aan om een diepere verbinding met de natuur te ontwikkelen. Ze kunnen observeren hoe kippen reageren op hun omgeving, hoe ze foerageren en hun natuurlijke gedragingen. Dit helpt kinderen om een waardering en respect voor dieren en de natuur te ontwikkelen.
 • Empathie en emotionele ontwikkeling: Het omgaan met dieren, waaronder kippen, kan de ontwikkeling van empathie en emotionele intelligentie bij kinderen bevorderen. Ze leren de signalen en behoeften van kippen te herkennen en ontwikkelen compassie en zorgzaamheid jegens andere levende wezens.
 •  Kippen op school en BSO

  KipGoed biedt de mogelijkheid om kippen te houden op scholen en BSO’s, uit onze ervaringen is gebleken dat dit een absolute meerwaarde kan zijn. We ontzorgen jullie zo nodig zoveel mogelijk, met o.a. kennis op de achtergrond, levering voer, kippen, mestcontrole en onderhoud.

 • Plezier en ontspanning: Kippen kunnen een bron van plezier en ontspanning zijn voor kinderen. Ze kunnen genieten van het observeren van de kippen, het spelen met ze en zelfs het verzorgen van ze. Het kan een positieve en rustgevende activiteit zijn die kinderen helpt te ontspannen en te genieten van de buitenwereld.
 • KipGoed op school

  KipGoed biedt de mogelijkheid om kippen te houden op scholen en BSO’s. We ontzorgen de locatie zo nodig zoveel mogelijk, met o.a. kennis op de achtergrond, levering voer, kippen, mestcontrole en onderhoud.

  Enkele redenen waarom het verzorgen van kippen belangrijk kan zijn voor kinderen:

  - Verantwoordelijkheid en zorgzaamheid.
  - Educatieve ervaring
  - Natuurverbinding
  - Emphatie en emotionele ontwikkeling
  - Plezier en ontspanning

  CONTACT

  Amerongerwetering 13
  Langbroek

  Email:  info@kipgoed.nl

  Phone: 06-22046803

  Kvk: 80272647

  Btw: NL861614525B01

  Iban: NL09 TRIO 0320 0552 56